Niet thuis

Ik ben deze week niet gewoon thuis maar elders waar ik me ook thuis voel. Vandaar dat ik weinig heb meegekregen van bijvoorbeeld Koningsdag, vandaar dat ik minder dan anders reageer op blogs.

Ik neem eigenlijk altijd een bloemetje van thuis mee. Liefst tulpen. Liefst in een vrolijke kleur. Sinds een tijdje mag dat ook geel zijn.

De natuur hier is weken achter bij die in Nederland of – in mijn geval dus – Duitsland. Thuis zijn deze narcisjes al een hele tijd uitgebloeid, hier beginnen ze pas.

Het is hier ‘tote Hose’, dat wil zeggen dat zowat iedere lift, hotel of restaurant dicht is. Niet veel te beleven, heerlijk rustig dus.

Maar rust roest en dus gingen we gisteren een flinke ronde fietsen. Fietsen achterop de auto en hup, richting Chiemsee.

Achtenvijftig kilometers gefietst. Fijne ronde!

We waren net op tijd ‘thuis-ver-van-huis’ om de huldiging van voetbalclub Fortuna in Sittard te zien. Ook al ben ik geen voetballiefhebber, ik vind het wel speciaal dat ze volgend jaar weer in de eredivisie mogen gaan voetballen.

(bron L1 live)

Vandaag doe ik lekker rustigjes aan. Vandaag schrijf ik dus een blogje πŸ™‚

17 gedachtes over “Niet thuis

 1. sanneke52

  Wat een mooi weer hadden jullie gisteren!
  Was oudste ook bij de huldiging in Sittard?πŸ†

  Like

 2. Sjoerd

  Ze hebben het verdiend, Fortuna. Maar of ze er lang blijven weet ik niet, volgens mij is daar veel geld voor nodig.

  Like

 3. Heerlijk zo even weg, en Koningsdag, ja hier ook een beetje aan voorbij gegaan, al hebben we veel plezier gehad op de pitch & putt baan πŸ˜€

  Prachtige foto’s!

  X

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.