bezoek aan München, het vervolg

Zowat iedere keer dat we in München zijn lopen we ook binnen bij Manufactum, een winkel waar je dingen kunt zien/kopen waarvan je (lees: ik) het bestaan bijna niet meer voor mogelijk hield. Alles enorm degelijk en van goede kwaliteit …… maar ook erg duur!

Oerdegelijk tuingereedschap:

Zo’n naaidoos, echt iets voor mij! Alleen niet om naaigerei in op te bergen maar wel haak- en breispulletjes en restjes garen.

Een Ex Libris stempel staat al jaren op mijn verlanglijstje:

Dit boek intrigeert mij omdat ik al jaren probeer om minder plastic afval te creëren. Ik heb gekeken of het boek ook in het Nederlands te krijgen is, maar dat is niet zo. Wel heeft een van de schrijfsters (Nadine Schubert) een blog die ik om te beginnen eens ga volgen.

Potten en pannen. Niet bepaald een afdeling die mijn belangstelling heeft. Wel die van mijn zonen die niet de kookgenen van hun moeder hebben geërfd 🙂

Ter afsluiting van zo’n leuke maar wel vermoeiende dag gaan we altijd nog lekker (en uiteraard glutenvrij) ergens eten. Dit keer bij

99ccf9f0-9640-4cde-9211-62bb79159f76-1

een volledig vegetarisch restaurant. Dit ter compensatie voor het feit dat ik in de week zonder vlees toch een aantal keren vlees heb gegeten ……

15 Replies to “bezoek aan München, het vervolg”

 1. Ik heb er ooit wat gekocht en kreeg jarenlang hun brochure in de bus. Prachtige spullen, ik zou daar kwijlend rond lopen. Maar zij zijn qua prijs helaas niet de Hema, om maar een voorbeeld te noemen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lijkt me een heerlijke winkel maar ben niet gek op hoge prijzen.
  Leven zonder plastic lijkt mij wel wat. Doe al mijn best door zo veel mogelijk groente en fruit los te kopen. Maar dat is maar een slok op een borrel ben ik bang.

  Like

 3. ik kook ook graag, in tegenstelling tot mijn vrouw. Maar ik wil ook goed gereedschap daarvoor hebben. En toch is ook mijn vrouw in de keren dat zij moet koken nu ook bereid om eens wat anders te maken dan gewoonlijk

  Like

 4. Lijkt met een heerlijke winkel. Ziet er een beetje uit als Dille en Kamille naar mijn idee. Allemaal eerlijke materialen. En ja, al dat plastic, dat baart mij ook zorgen.Nou nog er vanaf zien te komen.

  Like

 5. Wat een mooie winkel zeg. Daar kan je wel uren rondlopen, denk ik. En dat het er duur is, dat betekent in dit geval vast dat de kwaliteit goed is.
  En plastic: hier zijn de plastic tassen vervangen door zelfgemaakte tassen, en dat scheelt al veel. En verder let ik op dat ik zo min mogelijk plastic in huis haal, maar helaas vrijwel alles zit in plastic. Goed scheiden helpt ook.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.