alweer over glutenvrij bier in/uit Oostenrijk (2)

Ik drink vrij weinig alcoholische drankjes, en als dan het liefst een lekker glaasje rode wijn. Een heel enkele keer wil ik wel eens bier drinken. Met name ’s zomers, bij het eten, hmmm, lekker. Zo verheugde ik me altijd op mijn glaasje glutenvrij bier bij Moeder de Gans in Teuven, maar helaas, wegens te weinig vraag naar dit bier hebben ze het van de kaart gehaald. Jammer.

In Oostenrijk heb ik nog nergens (glutenvrij) bier kunnen bestellen in een restaurant. Daar hou ik het dus ook maar bij een wijntje (en/of heel veel water) bij het eten. Wel ontdekte ik laatst twee nieuwe soorten alcoholvrij bier in een biologische supermarkt. Natuurlijk heb ik ze gekocht. De ‘gewone’ glutenvrije biertjes heb ik eerder al eens gekocht en gedronken maar de alcoholvrije variant nog niet.

Niet alleen glutenvrij maar ook nog eens zonder alcohol. Volgens Middelste, bierkenner bij uitstek, kan dit gewoonweg niet lekker zijn. Dat zullen we nog wel eens zien of beter gezegd: proeven. Maar dat komt binnenkort vast wel eens goed. In Nederland of Duitsland heb ik ze (zowel gluten-  als alcoholvrije variant) trouwens nog niet kunnen ontdekken.

10 Replies to “alweer over glutenvrij bier in/uit Oostenrijk (2)”

  1. Ik vind bier zonder alcohol de naam niet waard. Dat is limonade. Glutenvrij bier is prima, maar als er geen alcohol in zit neem ik water…

    Like

Reacties zijn gesloten.