uitje Utrecht

Ik haalde mijn rijbewijs in 1980, een eeuwigheid geleden al. Ik reed en rij graag, maar gek genoeg niet als ik samen met mijn man op pad ga. Iets met vermijding van ruzie of onenigheid als ik rij terwijl hij naast me zit. Toen een tijdje geleden geopperd werd om een bloggersbijeenkomst te organiseren reageerde ik positief. Tuurlijk, hartstikke leuk! Maar hoe er (Utrecht) naar toe: trein of auto. Ik ben geen fan van openbaar vervoer, reed/rij graag en dus was van meet af aan duidelijk dat ik zou rijden. Maar als hij (mijn man) rijdt hoef ik niet op te letten. Ik zit gezellig naast hem met een boek, brei- of haakwerkje en let niet op waar we heen gaan, welke afslag er genomen moet worden of waar we de auto parkeren. Negen van de tien keren weet ik ook echt niet meer de juiste plek van parkeren terug te vinden …. Beste vriend in de auto als ik alleen rij is dan ook mijn navigatie. Zonder zou ik – ondanks bewegwijzering – niet op de juiste plek (hartje Utrecht) komen. Enfin, de rit ging voorspoedig maar toen kwam het ergste: het vinden van de door mij gereserveerde parkeergarage onder Hoog Catharijne. Een half uur (min of meer serieus) heb ik heen en weer gereden voordat ik P4 had gevonden. Zweet op mijn rug, in mijn handpalmen en onder mijn oksels maar uiteindelijk stond ik op ’n mooi plekje in de bijna uitgestorven parkeergarage. Tja, als dat kreng zo slecht te vinden is kan ik me dat heel goed voorstellen. Enfin, vanaf toen was mijn dag meer dan geslaagd: het was zó leuk en vertrouwd om te lunchen met blogcollegae die ik nog nooit had gezien of gesproken. Bertie, Els, Emie, Jeanne en Marthy. Vanaf nu zijn dit geen collegae meer maar vriendinnen!

Dankzij heel goed opletten heb ik mijn auto weer teruggevonden, en de terugreis verliep ook nog eens voorspoedig. Grote meid 🙂

28 Replies to “uitje Utrecht”

 1. Ik heb deze foto al een paar maal gezien, maar het verveelt me niks. Vrolijke gezellige bijeenkomst met mensen die je al goed kent door hun logjes. Helemaal vertrouwd. En daar heb je dan wat klotsende oksels voor over, niet? 🙂

  Like

 2. Ben even heel nieuwsgierig. Ik volg je blog al enige tijd maar ik weet niet hoe jij eruit ziet. Wie van deze charmante dames ben jij (of is dit blog geheim?)

  Like

 3. Wat stoer om met de auto te gaan. Ik rijd ook liever met de auto dan met openbaar vervoer. De bijeenkomst was leuk, lees ik overal. En dat is op de foto te zien.

  Geliked door 1 persoon

 4. Echt een flinke meid, zo alleen in de auto. Maar wij vrouwen zijn niet zo bang, toch? En het was het ook allemaal waard!

  Like

 5. Altijd leuk zo’n meeting al zitten hier voor mij geen bekende blogsters bij. Maar ik weet hoe warm dat soort bijeenkomsten zijn. Ik zou in zo’n geval toch voor de trein kiezen, het centrum van grote steden zijn meestal nauwelijks te nemen vestings met de auto, veel eenrichtingverkeer en drukte . Maar het is je gelukt, heel knap.

  Geliked door 1 persoon

 6. Deze foto zag ik op het blog van BertieBo, zo leuk! Je hebt het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Vrouwen hebben ook ballen; ze zitten alleen hoger 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Als je rustig blijft en goed scherp oplet kan er niks mis gaan. Uitgezonderd wat anderen je nog kunnen aandoen. Al met al een geslaagde dag dus!

  Like

 8. Autorijden is één ding, autorijden in Utrecht is twee. En sinds de grote verbouwing van ceht stationsgebied zelfs drie. Ik kan het weten, want ik ben er bekend en kom er vaak. Maar echt prettig rijden is het niet!

  Like

  1. Ik had wel iets gehoord, ooit, van die verbouwingen maar dat dingen dan zo slecht staan aangegeven. Zeker voor diegenen met nul richtingsgevoel (ik dus) ‘n crime

   Like

Reacties zijn gesloten.