kènjeroptoch Zitterd

Letterlijk vanuit het Limburgs vertaald: kinderoptocht Sittard. Traditioneel trekt ieder jaar op de zondag voor carnaval de kinderoptocht door het historische centrum van Sittard. Jaren geleden, toen ik carnaval vieren nog leuk vond, heb ik met een stel vriendinnen meegelopen. Dat was in 1977, het jaar dat ik trouwens mijn man leerde kennen. Maar dat terzijde.

539461285.420562

Vandaag heb ik de optocht even gevolgd op mijn tablet:

Leuk, kleurrijk, met veel enthousiaste en mooi uitgedoste kinderen en ook volwassenen. Op gepaste afstand vind ik ’t stiekem wel leuk en blèr ik mij bekende liedjes op de radio lekker mee. Maar de drukte opzoeken? Nee dankjewel. Da’s niks voor mij.

15 Replies to “kènjeroptoch Zitterd”

 1. Hier trekt de kinderoptocht de komende zaterdag. Waarschijnlijk sta ik zoals ieder jaar weer aan de kant…

  Like

 2. Ik hoor hier van Sittard die hier op visite is dat volgende week de volwassenen hun optocht hebben. Voor mij is het ook niets.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 3. Die zwart-wit-foto is fantastisch! Carnaval is aan mij ook niet besteed. Veel te druk en lawaaierig. Dat trek ik niet met mijn cvs/me. Maak ik liever een wandeling over het strand.

  Like

Reacties zijn gesloten.