kènjeroptoch Zitterd

Letterlijk vanuit het Limburgs vertaald: kinderoptocht Sittard. Traditioneel trekt ieder jaar op de zondag voor carnaval de kinderoptocht door het historische centrum van Sittard. Jaren geleden, toen ik carnaval vieren nog leuk vond, heb ik met een stel vriendinnen meegelopen. Dat was in 1977, het jaar dat ik trouwens mijn man leerde kennen. Maar dat terzijde.

Vandaag heb ik de optocht even gevolgd op mijn tablet:

Leuk, kleurrijk, met veel enthousiaste en mooi uitgedoste kinderen en ook volwassenen. Op gepaste afstand vind ik ’t stiekem wel leuk en blèr ik mij bekende liedjes op de radio lekker mee. Maar de drukte opzoeken? Nee dankjewel. Da’s niks voor mij.

15 gedachtes over “kènjeroptoch Zitterd

  1. Kakel

    Die zwart-wit-foto is fantastisch! Carnaval is aan mij ook niet besteed. Veel te druk en lawaaierig. Dat trek ik niet met mijn cvs/me. Maak ik liever een wandeling over het strand.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s