‘meisje’ van het dorp

Ik ben geboren in een groot dorp, verhuisde met mijn ouders eerst naar een heel wat kleiner dorp en vervolgens naar een middelgrote stad. In die stad groeide ik op, was ik peuter, kleuter, schoolkind, puber en adolescent. Ik bleef thuis bij mijn ouders tot ik op mezelf ging wonen in een klein dorpje een kilometer of wat verderop. Het was niet eens een dorpje maar meer een lange sliert huizen langs een drukke doorgaande weg. Supersaai eigenlijk maar ik vond het er gezellig en knus in mijn eigen kleine huisje. Na een tijdje vond ik het daar wel welletjes en vertrok ik met mijn man (we woonden eerst samen en zijn later ook nog netjes getrouwd) naar een iets groter dorp zo’n 25 km verderop. Het was ook handiger om dichtbij het werk van mijn man te wonen. Zoon nummer een kondigde zich aan en het werd een beetje passen en meten daar op die bovenwoning. Toen we dan ook de kans kregen om een huis te laten bouwen in de gemeente waar we ooit woonden toen we net getrouwd waren grepen we die met beide handen aan. Ik was behoorlijk hoogzwanger van zoontje nummer twee toen we verhuisden: binnen vier dagen waren we al met zijn viertjes! Na nog eens bijna twee jaar waren we een compleet gezin met drie prachtige jongens. En nu, na ruim zevenentwintig jaar ben ik nog altijd heel blij met ons (t)huis in dat kleine dorp. Iedere keer is het weer fijn om rustig af te kunnen schakelen van de indrukken van ‘de/het/een grote stad’. We wonen best centraal, zijn snel op mooie plekken in binnen- en buitenland.

Binnen drie kwartier zijn we in Roermond, onder andere op het Munsterplein:

Kunst gewoon op straat, ik ben er dol op. Zeker als het werk is van Sjer Jacobs (–> http://www.sjerjacobs.com <–).

We waren ook een middagje in Maastricht:

Schijnt dat deze stadsbrouwerij weer in oude luister wordt hersteld. Mooi, dat brengt leven in de brouwerij.

Ik schreef al in een vorig logje dat we laatst in Riga waren. Niet echt naast de deur, maar vliegend gaat dat toch wel rap. We waren er maar kort maar hadden toch even tijd om te gaan winkelen. Winkels die ik thuis kan bezoeken hoef ik daar niet te zien, speciale winkels, dat vind ik leuk.

Niet verder vertellen maar dit ben ik 😀 Jaren geleden kocht ik in deze winkel een mooie geweven shawl voor mezelf, nu kocht ik er een voor mijn man. Prachtige spullen verkopen ze er, echt authentiek handwerk: Ars Tela
Aansluitend aan de vliegreis bezochten we Köln. Pff, liefst was ik direct naar huis gegaan maar er moest nog iets geregeld worden. Nou ja, dat moet dan maar. De Dom maakt altijd indruk.


Afgelopen woensdag was het de beurt aan Aachen. Het winkelcentrum waar we even moesten zijn was al volop versierd, de meeste winkels liggen boordevol met kerstspul en in het oude centrum werd flink gewerkt om alle kraampjes voor de kerstmarkt op te zetten. Volgende week gaat deze alweer open, niet te geloven hoe snel de tijd vliegt!


en nu ben ik thuis, ik ga voorlopig nergens meer naartoe ….

22 Replies to “‘meisje’ van het dorp”

 1. Dat is een mooie combi, toch? Thuis lekker rustig, maar als je wilt lekker er op uit! Die beelden van Sjer buiten op het bankje zijn prachtig!

  (Nu ben ik ook wel heel benieuwd naar de binnenkant van je huis, paar kleine sfeerimpressies?!)

  Like

 2. Leuk om je eens te zien. Je hebt mooie foto’s gemaakt van alles wat je bezocht, en dat was heel wat. Maar wat is het dan weer heerlijk thuiskomen in een rustig dorp. Ik begrijp dat heel goed.

  Like

 3. Lekker thuisblijven!
  Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Met mijn ouders naar een gemeente verhuisd. Het was geen vlees en geen vis. Voor mezelf heb ik toen een dijkhuisje gekocht in een klein dorp. Inmiddels verhuisd binnen dat dorp en het bevalt me nog steeds uitstekend. We wonen midden in de polder en zijn – als we willen – binnen drie kwartier in de stad.
  Leuke foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel leuk om je eens voluit te zien. Dat dorpsmeisje reist heel wat af. Als er binnenkort nog eens een aanbieding van Ryanair komt naar Riga, kan het zomaar zijn dat ik instap. Lijkt me heel mooi.

  Like

 5. roermond centrum is al weer even geleden, maar ik was wel twee weken geleden in Remunj. Maar dat is wel zo’n twee uur rijden voor ons. En toch is het er wel mooi in de omgeving.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 6. De link naar Sjer werkte niet, maar ben even gaan piepen. Mooie kunst. zelf ben ik eerder een schilderijenliefhebber en die zijn ook zeer mooi.

  Like

Reacties zijn gesloten.