stappen

Al een tijdje loop ik rond met een fitbitarmband, zo’n confronterende stappenteller die ook nog eens weergeeft of, hoe en hoelang ik slaap en of ik wel voldoende flink beweeg of sport. Ik dacht altijd dat zoiets onzin was maar ik betrap me toch telkens weer erop dat ik iedere dag toch echt wel die 10.000 stappen wil halen, en minstens vijf flinke beweegmomenten per week. Dat slapen zat en zit wel goed. Ik ben ‘s avonds zó moe dat ik met plezier mijn bed inrol om er vervolgens na zeven tot acht uur slaap pas weer uit te stappen. Een of twee keer moet ik er ‘s nachts uit maar meestal is dat geen belemmering om weer direct in slaap te vallen.

Met het blegh-weer van de laatste paar dagen zitten de 10.000 stappen op een dag er niet altijd in, gelukkig heb ik afgelopen week een behoorlijke buffer opgebouwd. In Riga haalde ik op dinsdag met gemak bijna 20.000 stappen en de dag erna liepen we er in Köln/Keulen bijna 12.000. 

Ik zit nu op dit moment pas op iets over de 2000 stappen. Toch nog maar een rondje lopen nu het buiten droog is?

21 Replies to “stappen”

 1. Wow! Dat is goed van je! Ik heb er ook eentje, zo’n armband. Kom alleen op speciale dagen aan de 10000. Op een vrije dag als we gaan winkelen of op vakantie in een stadje, tijden lange sportdagen op de tennisbaan… meestal zit ik rond de 6, 7 duizend. Op luie zondagen óf dagen waarop ik hard werk (achter de pc…) net aan de 2000…. Dat vind ik wel een nare eigenschap van het ding, dat ie niet meetelt hoe hard ik gewerkt heb 🙂

  Like

 2. Ik heb nu al bijna twee maanden achter elkaar de 10.000 gehaald. En meestal meer. Daarvoor ook bijna altijd, maar niet altijd. Vandaag gaat het niet lukken ben ik bang en daar baal ik van. Maar het weer is echt te erg. Het is ook best een end. Het rondje dat ik loop is zeven kilometer en dan ben ik bijna aan de tienduizend. Op zo’n rondje kan je echt heeeel nat worden!

  Like

 3. Mijn dochter heeft ook een fitbit. Ik gebruikte altijd met wielrennen en hardlopen een sporthorloge met hartslagmeter. Dat was totdat ik cvs/me kreeg. Nu heb ik alleen een slaap-app op m’n mobiel en zelfs daar word ik niet vrolijk van…
  Die fitbit zet wel aan tot gezond gedrag! Goed gedaan jij.

  Like

 4. Grappig. Ik overweeg hem ook, want op mijn telefoon zie ik dagen dat ik nul stappen heb. Zo verslaafd ben ik nou ook weer niet aan mijn i-phone dat ik hem de hele dag vastheb. 😊😉😂

  Like

 5. Daar had ik deze week ook een beetje last van. Te weinig passen. Deels het weer en als je dan ook nog geconcentreerd aan het werk bent… Dus gisteren en vandaag ondanks het mindere weer toch naar buiten gegaan..

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb een stappenteller op mijn telefoon, maar die telefoon ligt meestal ergens op tafel of op het werk op mijn bureau. Dat schiet dus niet op. 😉

  Like

 7. Haha, ik wil het helemaal niet weten. Ik loop al slecht en hoe meer ik loop hoe slechter het wordt. Ik moet het van een beetje beweging en gezonde voeding hebben… En van mijn kleidochter uiteraard.

  Like

 8. Dat werkt bij mij niet op het werk. Ik sta veel stil bij de kassa, maar je staat niet echt stil. Maar dat telt hij dat al wel als een stap. Slapen doe ik meestal een uurtje te kort, maar ik ben eigenlijk nooit moe.

  Love As Always
  Di mario

  Like

Reacties zijn gesloten.