Liebster Award

Ik kreeg een Liebster Award van Neeltje van de blog Golveninzee, waarvoor dank! (Ik geloof dat dit de vierde nominatie is uit mijn carrière als blogger, ik ben dus geen nieuwe of beginnende blogger 😀 maar het blijft toch leuk!) Wat is een Liebster Award? Dit las ik op de blog van Neeltje, ik was zo vrij om het te kopiëren:

De Liebster award is een virtuele prijs voor nieuwe en beginnende bloggers die een mooie blog hebben. Deze wordt uitgereikt door andere bloggers en weer doorgegeven. Zij stelde mij 5 vragen. De bedoeling is nu dat ik die beantwoord en dat ik daarna zelf op zoek ga naar 5 andere bloggers om te nomineren voor de Liebster Award.

1) Wat vind je fijn aan bloggen?

Het delen van schrijfsels, van dingen die mij bezighouden en waarvan ik denk dat het de moeite van het delen waard is. Ik blog nu ruim zeven jaar, en het is nog steeds leuk. Ik blog niet  regelmatig, daar zou ik wel wat verandering in kunnen aanbrengen. 

2) Wat wil je graag doorgeven aan anderen?

Ik voel geen behoefte om mijn mening over wereldzaken te delen, maar vind het leuk om te schrijven over kleine dingen die mij bezighouden. Over mijn tuin, vakantie, coeliakie, MS, katten Luna en Arri enzovoorts. Soms is het geneuzel, soms wat serieuzer. 

3) Kun je jezelf in 5 woorden beschrijven

Huismus, stresskip, eerlijk, bescheiden, optimist. Dat ‘stresskip’ heb ik vrij aardig onder controle. Moet ook wel want het is te zeer een aanslag op mijn gezondheid, het verergert namelijk mijn MS-klachten. Het gegeven ‘huismus’ valt wel mee sinds we een eigen stek in Oostenrijk hebben: ik ga gewoon van (t)huis naar (t)huis. Optimist ben ik ook: mijn glas is zo goed als altijd halfvol. Scheelt ook dat ik het niet meer zo veel/vaak stressen onder controle heb …. Scheelt natuurlijk ook dat de chronische ziektes die ik nu eenmaal heb goed onder controle (lees: benigne) zijn. Bij MS is dat ergens puur geluk hebben, bij coeliakie dankzij het strikte glutenvrije dieet.

4) Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

Ik hoop ooit oma te worden, lijkt me hartstikke leuk. Alleen hebben mijn zonen absoluut geen haast ….. Ik zou het heel fijn vinden om samen met mijn man oud te worden en natuurlijk het liefst in een zo goed mogelijke gezondheid. Ik hoop van harte dat de MS  rustig blijft en dat ik geen dementie krijg …… 


5) Wat is jouw favoriete jaargetijde en waarom?

Ieder jaargetijde heeft zijn charme, ik heb niet echt een duidelijke favoriet. Herfst vind ik gezellig omdat er dan weer rust is om binnen in huis bezig te zijn. Winter vind ik fijn om door te brengen in Oostenrijk. Fijn genieten van sneeuw en kou! Lente is geweldig omdat ik dan weer geniet van het frisse groen in de natuur en mijn tuin. Zomer is fijn om lekker buiten te genieten van het mooie weer en de tuin. Kortom, de afwisseling is datgene waar ik van hou. 

Eigenlijk is het nu de bedoeling dat ik op mijn beurt vijf blog(ger)s aanwijs, maar ik stel voor dat een ieder die zich geroepen voelt dit stokje met vragen overneemt. Ik kan kortom geen keuze maken uit het rijtje bloggers waar ik graag en regelmatig lees. Dus?

16 Replies to “Liebster Award”

 1. O ja, dat oma worden begrijp ik, zó leuk! Zelf ben ik ondertussen overgrootmoeder nóg leuker natuurlijk maar ons oudste kleinkind is een meisje en dat scheelt een slok op een borrel bij het kleinkinderen krijgen;-)
  Over de seizoenen heb ik dezelfde opvattingen als jij alleen heb ik geen huis in Oostenrijk, in de winter wel the place to be wat mij betreft, heerlijk.

  Like

 2. Ik kon me je verlangen naar een kleinkind niet voorstellen totdat mijn dochter zei je wordt opa. Ook toen viel het kwartje nog niet. Maar sinds de geboorte van Jeslynn zijn we dol op elkaar. Erger nog, niemand van de familie snapt dat… alleen Jesje en opa.

  Geliked door 2 people

 3. Dementie. Het woord geeft me elke keer weer rillingen. Bij iedere vergeten naam, elk vergeten iets vrees ik dat het zo ver is.
  Altijd weer leuk lezen antwoorden op Liebster award vragen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Van harte met je Award! En dank dat je hem niet aan mij hebt doorgegeven (-:
  Met oma worden ben ik nog niet bezig. M’n dochter is pas 21 en heeft tot op heden geen vriendje gehad…
  Groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.