#wijbloggenglutenvrij 2017: ‘wat eet ik vandaag’

Wat eet ik vandaag: iedere dag weer een noodzakelijk (maar ook lekker!) iets.

Mijn ontbijt en lunch

Voor wat betreft ontbijt val ik in de categorie ‘saai’: iedere ochtend twee sneetjes glutenvrij brood. Een sneetje met kaas of boterhamvlees en een met (zelfgemaakte) jam. Meestal is het brood een van de twee soorten Yam brood die ze bij ‘mijn’ Jumbo verkopen, tot voor kort was het ook regelmatig het brood van Genius dat bij AH te koop was en alleen als er echt niets anders op zit het glutenvrije brood dat nu bij AH (‘vrij van gluten’) wordt verkocht of iets van het merk Schär. ‘s Middags ben ik vaak net zo saai als ‘s ochtends. Wederom brood met kaas en jam als beleg. Heel soms wijk ik af en eet ik een salade, pannenkoek of een kom yoghurt met müsli en vers fruit. Tja, ik was en ben nog altijd een broodeter.

Mijn avondeten

Koken was nooit een passie of hobby van me maar eerder een dagelijks terugkerend irritant gegeven. Vroeger was ik vaak makkelijk in de weer met ‘zakjes en pakjes’, altijd in combinatie met verse groente, dat dan weer wel, maar sinds bijna tien jaar kook ik alleen nog puur, gezond en ook nog eens volledig glutenvrij.

Vanavond eten we weer eens pasta, te weten ‘Linguine van ons huis’, benodigdheden (voor twee personen, waarbij opgemerkt dat wij vrij grote eters zijn …):


pak Linguine (glutenvrij van ‘Rummo’, volgens ons de állerlekkerste glutenvrije pasta, onder andere te koop bij Sligro), 400gr

2 rode pepers, ontdaan van zaadlijsten

ui (1 grote of 2 kleintjes)

4 knoflookteentjes

1 grote of 2 kleinere (rode) paprika’s

bos bosui

bosje platte peterselie

150gr gerookte zalm (evt snippers)

beetje peper, evt snufje zout

Kook de linguine volgens aanwijzigingen op de verpakking (in ruime hoeveelheid kokend water, evt bouillonblokje toevoegen, en goed doorroeren om plakken tegen te gaan). Hak of snij knoflook, ui, rode pepers en paprika fijn en fruit dit aan in een wokpan (in olijfolie). Snij bosui in ringetjes, knip de peterselie in stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. Snij de zalm klein en voeg ook deze toe. Giet de linguine af en roer het door het groentemengsel. Smakelijk eten!
Deze blog is onderdeel van wij bloggen glutenvrij. Vandaag schrijven nog 14 bloggers over wat zij vandaag eten:

GlutenVrijKind
Annemiek Nauta
Glutenvrije mama
Sophie glutenvrij
Glutenvrij in Utrecht
Glutenvrij hoort erbij
Meer dan glutenvrij
Koos glutenloos
Rose-a-licious
Maak het glutenvrij
Smaakvol glutenvrij
Ik ben glutenvrij
Doe mij glutenvrij
Home of comfort

15 Replies to “#wijbloggenglutenvrij 2017: ‘wat eet ik vandaag’”

 1. De saus lijkt me heerlijk. Maar het pak pasta is voor ons goed voor bijna 3 maaltijden. Wij eten p.p. zo.n 70 tot 75 gram pasta. Maar je recept ga ikeens proberen.

  Like

 2. Ontbijt saai? Ik denk dat de meeste mensen bijna elke ochtend hetzelfde eten. Behalve die boeven van mij, want die laten me elke dag weer iets anders maken.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 3. Misschien toch maar weer eens op zoek gaan naar Yam brood want die meuk van AH is binnen no time verandert in een baksteen met bindingsangst…

  Like

 4. Ja hoor ik ontbijt net zo saai, één bruine boterham met ham of kaas en één snee krentenwegge
  De lunch kan dan weer wel variëren, uitsmijter, pannenkoek of een broodje met het een of ander. Jouw maaltijd zouden wij vier dagen van kunnen eten schat ik zo in. 😉

  Like

 5. De saus lijkt me heerlijk! Vooral door de zalm erin. Ik heb dat nog nooit geprobeerd door de pasta dus het wordt eens tijd.
  Sinds ik geen snelle koolhydraten meer eet, heb ik brood geschrapt. Soms vind ik het weleens moeilijk, maar ik ben uiteraard een flinke meid (-: Maar áls ik brood eet, is het volkorenbrood met een dikke laag roomboter en een pak jonge kaas.
  Lieve groet

  Like

Reacties zijn gesloten.