stinkende verrassing

Gisteren met gevaar voor eigen leven de Belgische autoweg getrotseerd om twee van mijn drie zonen op te halen op Zaventem. Jeetje, wat rijden er veel mensen op de weg die hun rijbewijs bij wijze van spreken bij een pakje boter cadeau hebben gekregen …. ’t Is dat ik redelijk alert ben en goed kan remmen ……

Enfin, de jongens plus kat – wiens tweede naam Trut is trouwens – zijn weer thuis. Jongste had nog een verrassing voor me: “Mam, ik heb de was na het wassen iets te lang in de machine laten zitten. Het stinkt. Heel erg. Dus ik heb alle vuile was maar meegenomen. Kun jij daar wat mee?”.

Volgens internet is schoonmaakazijn goed voor heel veel en ook voor behoorlijk muf stinkende was. Na een hele nacht weken in een azijnbad, en nog eens wassen in de machine hangt alles weer fijn te drogen. Iedereen blij 🙂

IMG_1408.JPG

29 Replies to “stinkende verrassing”

 1. ja… of het weer erin, hahaha en ja schoonmaakazijn is goed, ook voor meewassen in een bolletje in je machine bij elke wasbeurt… ontkalkt ook meteen, je was wordt er zachter van, en je weet zeker dat alle bacteriën gedood worden, ik schenk het al telkens als wasverzachter mee in dat bakje 😉

  Geliked door 2 people

 2. Leuk die molen met alleen maar XXL t-shirts. 😊 De Belgen hebben òf hun rijbewijs op het gemeentehuis kunnen afhalen, òf les van hun hun ouders gekregen. Dat zegt genoeg, denk ik……

  Geliked door 1 persoon

  1. Hola, niet zo voorbarig! Ik weet dat het gezegd wordt, en ik ben het ermee eens dat Belgen niet goed rijden, maar dat afhalen op het gemeentehuis is van vijftig jaar geleden (of daaromtrent). En er zijn er ook die keurig les hebben gevolgd, hoor!

   Like

   1. No hard feelings, maar ik woon al 21 jaar in Vlaanderen en weet dat het de waarheid is. De ouders die hun kinderen lesgeven hebben hun rijbewijs (èn motorrijbewijs!) af kunnen halen op het gemeentehuis.

    Geliked door 1 persoon

 3. Breek me de bek niet open over een deel van de automobilisten.
  Hoop dat de was nu weer fris en fleurig is maar als verrassing toch iets minder zo’n wasje.

  Like

 4. Wta moet je toch zonder moeder!! 🙂 Waarom is kat haar middelste naam “trut”? Persoonlijkheidstrekje of vinden ze het gewoon leuk klinken?

  Like

  1. Ze is geen katje om zonder handschoenen vast te pakken. Ik ben alleen goed om mevrouw te bedienen met vers water, brokjes en een schone kattenbak 😉

   Like

 5. The revival of the schoonmaakazijn !!! En natuurlijk the baking soda !!! Ik ben een grote fan van beide ouderwetse middelen. Standaard gooi ik een scheut azijn in het wasverzachterbakje. De kleuren blijven mooier en je machien blijft langer (nou ja, dat laatste weet ik niet, want hoe meet je dat?)

  Like

Reacties zijn gesloten.