zonnige zondag

Zondag besloten we om de fietsen weer eens achterop de auto te laden, een stukje naar het noorden te rijden en daar een ronde te gaan fietsen. Het is van bij ons uit nog geen uur rijden tot Steyl alwaar we de auto bij de kerk parkeerden. Van daaruit konden we starten. We gingen fietsen volgens een door mijn man uitgestippelde fietsknooppuntroute (mooi WordFeud woord hè) en dat gaat prima, als je maar de juiste bordjes volgt.

IMG_1154.jpg

Die kerk in Steyl is nu trouwens het onderkomen van het Limburgs Schutterij Museum, het is maar een weet … We fietsten langs de Maas richting Beesel en staken daar met het veer over naar Kessel.

IMG_1136.jpg

Vanuit Kessel fietsten we weer richting noorden om vervolgens bij Steyl weer met het veer de Maas over te steken. De botanische tuin ‘Jochemhof’ in Steyl was open in verband met een open dag, daar hebben we onze eerste pauze gehouden.

Ik wilde heel graag weer eens een glutenvrije kroket eten die ze bij Valuas in Venlo maken en serveren, dat zou onze tweede stop worden. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat zo’n brasserie nota bene op een zondag gesloten zou zijn. Streep door de rekening. Met een ietwat rammelende maag fietsten we door naar de Kaldenkerkerweg, daar moest ergens restaurant Wilhelmina liggen, dat lid is van de Horeca Alliantie Glutenvrij. Deze Kaldenkerkerweg is kilometers lang, en wij fietsen dus precies de verkeerde kant op, maar via een mooie omweg kwamen we uiteindelijk toch goed uit. Tegenover het station van Venlo ligt dit hotel/restaurant. Aanrader om er glutenvrij te gaan eten? Nou nee, eigenlijk niet. Er was geen aparte allergenenkaart, de bediening wist niet precies wat wel en wat niet mogelijk was, ze hadden geen glutenvrij brood, wel kleine glutenvrije broodjes, sla zonder dressing. Het viel me behoorlijk tegen, ik had echt veel meer verwacht van een restaurant dat op deze officiële lijst van de coeliakievereniging staat!

Na onze lunch fietsten we via Blerick en Grubbenvorst naar Lottum waar we stopten bij Kasteel Kaldenbroek

IMG_1150.jpg

Wat een mooie plek! Van hieruit fietsten we weer terug naar Venlo via Lomm en Velden. We streken neer bij eetcafé Aldemert in het centrum alwaar ik aangenaam verrast was door de kundigheid van het bedienend personeel voor wat betreft glutenvrij eten! Kijk, dat is pas fijn, daar krijg je goede zin van!

Vanuit Venlo was het nog maar een (redelijk) klein stukje tot aan de auto die nog fijn in Steyl bij de kerk stond. En van daaruit met de auto weer een uur richting zuiden, naar huis.

18 Replies to “zonnige zondag”

 1. Op diezelfde Kaldenkircherweg ligt Izumi waar je heerlijke glutenvrije sushi kunt eten (en wat ben je enorm dicht voorbij mijn huisje gekomen. Om van Steyl naar de K-weg te komen, rijd je aan mijn huisje voorbij.

  Like

 2. Dat hebben die Belgen maar mooi verzonnen, dat fietsknooppuntennetwerk……😊 (zei de vrouw die er al bijna 21 jaar woont)
  En van die kerk heb ik vanaf de boot meermaals een foto gemaakt. Prachtig daar!

  Like

  1. Jij hebt een foto die niet op de blog staat 🙂
   Wist ik niet, dat het een Belgische uitvinding was, die Belgen toch … 😉 Er is ook een route door ons dorp, dus als je nog eens – met fiets – deze kant op komt …

   Geliked door 1 persoon

 3. Dat ziet er prachtig uit! Jammer van het restaurant, ik zou inderdaad een soort van klacht indienen, vooral als ze op de lijst staan…

  X

  Like

 4. Maar al met al toch wel een mooie rit gemaakt, jammer dat het restaurant wat tegenviel maar ja, dat kan altijd gebeuren, ook bij “gewone”eetgelegenheden.

  Like

 5. Als je rekening gehouden hebt om in dat restaurant te eten, is het een tegenvaller dat het jullie niets te bieden heeft. Ik zou het advies van Di Mario opvolgen. Had je iet achter de hand om op te eten?
  Groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.