op de vlucht …

Nou ja, zo erg is het nu ook weer niet. Maar het lijkt er wel op dat we ieder jaar weer vluchten voor het carnaval. Het weg zijn met de carnaval heeft inderdaad veel te maken met het niet graag carnaval vieren maar ook met het feit dat mijn man in deze periode een aantal dagen vrij heeft en met hem half Zuid-en Midden-Nederland, België en een groot gedeelte van Beieren zo lijkt het wel.

Wat ik wèl leuk vind aan carnaval is het luisteren naar carnavalsliedjes. Maar dan alleen naar die uit het zuiden, uit Limburg dus. Afgelopen dagen heb ik weer met heel veel plezier geluisterd naar de top 1111 op de radio bij L1. Mijn favoriete liedje? ‘Nao ’t Zuuje’ van Lex Uiting, dit jaar de stadsprins van Venlo.

Enfin, zoals ieder jaar weer reden we ook dit jaar weer nog verder richting zuiden, naar ons geliefde Oostenrijk. Gelukkig niet met de grote massa mee rijdend en lijdend in de file, maar al een paar daagjes eerder.

Vandaag stond een kleine bijdrage van mij op de blog van Sjoerd. Hij heeft een aantal aparte hobby’s, waaronder het fotograferen van trafo’s. Ik geloof dat ik nu al zo’n 5 of 6 huisjes voor hem op foto heb vastgelegd. Nog bij lange na niet genoeg voor een nieuwe eigen hobby, haha.

img_0682

Een trafo huisje dus boven in de bergen. Het hotel wat erachter ligt is – als er sneeuw ligt – alleen te bereiken per sneeuwscooter (of te voet of met ski’s natuurlijk, het ligt langs een skipiste). Bevoorrading vindt plaats met een klein goederenliftje, vandaar de noodzaak van een eigen stroomvoorziening. In de buurt liggen nog een paar kleine (vakantie)hutten, zij zullen hun stroom ook wel van deze trafo krijgen.

In de plaatselijke supermarkt zag ik iets nieuws:

img_0685

img_0686

Tassen Küchlein, ik geloof dat het ’t best te vertalen is met cakeje-in-een-kopje of cupcakeje. Mèt het officiële glutenvrije logo van de Oostenrijkse coeliakievereniging op de verpakking. Ik kende het niet, ook niet in de gewone, d.w.z. niet glutenvrije versie. Tja, dat kan ik dan natuurlijk niet laten liggen.

img_0693

Bereiding is supersimpel: 3 eetlepels (lactose-)vrije melk in een kop, inhoud van het zakje erbij, goed roeren, 1 minuut in de magnetron (600W), en klaar is Kees. Hoe het smaakt? Als een brownie, niet verkeerd. Koop ik het nog eens? Nee, ik ben geen zoetekauw dus zal dit niet nog eens gauw kopen en maken. Er zit nogal wat suiker (28gr) in,  en dus een hoop calorieën (201 kcal), en daar hou ik niet van.

Alaaf en Ski Heil!

15 Replies to “op de vlucht …”

  1. In Oostenrijk zijn bij de Spar veel lactosevrije producten van hun eigen merk te krijgen. En ook in Duitsland is de keuze best groot, zowel vers als lang houdbaar (melk).

   Like

 1. Troost je, dansen is aan mij ook niet besteed… En voor de afwisseling stond er geen trafohuisje bovenaan…

  Like

 2. l1, ha.. daar ben ik ooit nog eens op geweest.. met een clipje van Dinnetje.
  Zo’n trafo huis moet inderdaad gewoon op de foto gezet worden.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 3. Enjoy …

  Ik make cake in een cup door een banaan te prakken, daar een eitje doorheen te mengen 3 tot 4 dessertlepels havermout toevoegen (soms vervang ik een van de lepels havermout voor kokosmeel of boekweitmeel) en dan 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Kind kan de was doen en het levert een heerlijk en simpel ontbijt op.

  Like

 4. Nou op die manier wil ik wel “vluchteling in Oostenrijk” zijn. Als er sneeuw ligt dan hé! Vakantie reizen zijn niet mijn ding maar met de slaaptrein naar Oostenrijk vond ik altijd erg leuk,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.