over (glutenvrij) bier in/uit Oostenrijk

Ik was nooit een liefhebber van bier. Sterker nog, ik geloof niet dat ik vroeger in totaal meer dan twintig glazen gewoon of speciaal bier heb gedronken. Sinds ik glutenvrij eet ben ik een verzamelaar. Ik verzamel (en proef) alles wat het glutenvrije logo draagt. Dus ook bier. Bij  Carlijn van de blog ‘foodless’ las ik over een test van allerlei glutenvrije biertjes. Van de meeste had ik nog nooit gehoord, een enkele soort heb ik geproefd.

Nu kom ik regelmatig vrij vaak eigenlijk in Oostenrijk. Een van de bijzaken dingen die ik daar graag doe is inkopen. Gek hè, thuis vind ik daar niks aan maar in het buitenland kan ik best lang vertoeven in de diverse (biologische) supermarkten.

Zo wist ik van het bestaan van deze:

img_7477
img_7478
Van nature glutenvrij. Ook verkrijgbaar als Radler, met citruslimonade. Beide soorten zijn (best) lekker. Ik drink het normale biertje graag bij een maaltijd, de Radler is met name goed (met mate) te drinken in de zomer als het buiten lekker warm is.

Een ander Oostenrijks glutenvrij bier dat ik per toeval ontdekte is het biologische ‘Die Weisse’, een zogenaamd witbier

2883_1

Persoonlijk hou ik niet van de ietwat zurige smaak. Zoals gezegd dus per toeval ontdekt, dit bier stond ‘gewoon’ in het schap tussen de andere bieren in een Oostenrijkse supermarkt.

Zo ook dit bier:


Ha, heerlijk, ik blijf dingen ontdekken, het glutenvrije leven is nooit saai, ook niet op vakantie 🙂

14 Replies to “over (glutenvrij) bier in/uit Oostenrijk”

 1. Er gaat een hoop tijd in het glutenvrije leven zitten.
  Ben blij dat ik dat niet heb.
  Ik let wel op wat ik eet hoor, maar wel of geen gluten, dat probleem heb ik niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Grappig, ik had daar nog nooit van gehoord. Maar een vriend van mij heeft last van glutenintolerantie, dus dit is een geinig verjaardagscadeau. Ik zal eens op zoek gaan in Nederland.

  Like

 3. Ik kan me voorstellen dat het langzaamaan een sport is geworden om dit soort zaken te vinden. Ik heb dat gehad met het vinden van glutaminaat vrije producten. Daar ben ik allergisch voor. Dat is als een emmer met een klein gaatje die je vult. Zolang je maar kleine beetjes erin gooit loopt het er ook weer uit. Maar als je er teveel in gooit loopt de emmer over. Bij mij uit zich dat in een astma aanval en bulten over mijn hele lichaam. Ik wordt dan een Michelin mannetje met ademgebrek.

  Like

 4. Ik heb dat nog nooit gezien zeg. Ik drink ook niet zoveel bier, misschien let ik er daarom helemaal niet op.

  Love As always
  Di Mario

  Like

 5. Nooit van gehoord, maar zo gaat dat natuurlijk als je het zelf niet nodig hebt. Ik drink sowieso geen bier, heel vroeger hoogstens een donkerbruin biertje als het heel warm was.Maar natuurlijk een grote plus voor mensen die graag een biertje drinken maar het gewone bier niet verdragen.

  Like

 6. Hmmm… dat ken ik niet. Ik ben het laatste jaar (speciaal) bier gaan leren waarderen. Misschien dit ook eens een keer proberen!

  Like

Reacties zijn gesloten.