de dag van gisteren

Gisteren waren we sinds heel lange tijd weer eens in Amsterdam. De laatste keer was in 2012 toen we jongste naar Schiphol brachten. Hij vloog naar Australië, en ter afleiding voor mij gingen we na het afscheid nemen Amsterdam in. Ik kan me nog goed herinneren dat het alleen maar pijpenstelen regende en we niet veel meer gezien hebben dan de binnenkant van een of ander cafeetje.

Terug naar gisteren. We hadden eigenlijk zaterdag willen gaan, maar de rit die ons normaal al bijna tweeënhalf uur kost zou veel te gevaarlijk zijn volgens het KNMI. En dat bleek ook wel toen we berichten hoorden, lazen en zagen. Foei, koning winter op zijn slechtst. Enfin, we gingen dus gisteren. Eerst maar eens richting het tijdelijke onderkomen van middelste en zijn vriendin voordat ze daar eind van de maand weg zijn. Hun stekje is niet veel meer dan een zolderkamer plus badkamer op de vierde verdieping van een redelijk oud pand, alleen te bereiken via een nogal verwaarloosd trappenhuis en zeer smalle en steile trap. En als je dan weet wat ze daarvoor aan huur moeten betalen ….. Maar we kwamen uiteindelijk boven en zaten even later gezellig aan koffie plus vlaai en glutenvrije cake. Het Amsterdamse trappenhuis zag er wel wat beter uit dan dat waar oudste en jongste in Riga ooit woonden:

img_3814
Dat was echt, ehum, verwaarloosd en oud …..

Omdat we allemaal absoluut niet van drukte houden bleven we fijn ver van de binnenstad. We liepen heel wat af, bezochten ‘de hallen’ en waren onder de indruk! Mooi opgeknapt, gezellig, leuk druk maar absoluut niet tè. De moeite van het bezoeken meer dan waard!

img_0459

Ter afsluiting van de dag hebben we nog lekker gegeten bij Mossel en Gin.

img_0466
We hebben flink wat stappen gelopen en kilometers afgelegd en daardoor was ik drie flinke blaren rijker (verkeerde schoenen en sokken, kwestie ‘eigen schuld dikke bult’). Kortom: het was leuk 🙂

16 Replies to “de dag van gisteren”

 1. Absurd dat je zulke hoge prijzen moet betalen voor een karig uitgevallen kamer.
  Jullie hebben in elk geval even gezellig de toerist uitgehangen!
  Warme groet.

  Geliked door 1 persoon

 2. hahahaha naar Amsterdam gaan en dan niet in de binnenstad vertoeven, ik hoor er maar weinig die dan wat verder gaan, zelf kom ik uit Oud West, dus juist uit de oude binnenstad, aan het Vondelpark opgegroeid en geboren ook trouwens in het oude WG.

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.