breisels van mij

Ik heb eindelijk weer wat breiprojecten afgerond. Heel prettig gevoel voor iemand die nooit lijstjes maakt maar wel graag dingen afvinkt. Ik wil namelijk heel graag weer naar mijn favoriete wolwinkel maar als ik daar vervolgens niks mag kopen van mezelf omdat ik nog zoveel wolletjes thuis heb liggen kan ik net zo goed niet gaan ….

Ik brei graag woonaccessoires, met een lichtelijke voorkeur voor kussenhoezen. Ik  heb weer een kussen af, gebreid met dezelfde wol als de twee die al een tijdje op de bank liggen, ook in dezelfde kleurstelling. De gebruikte wol is ‘Sempione’ van Lang Yarns, een grof gesponnen wol met acryl en alpaca draad met een natuurlijk uitstraling.

img_0250

6d35c20e-ef05-4ad7-ab57-8a088490a760-2

08984301-67ff-4214-ad64-e193ae26d52c-2

Sokkenpaar nummer zoveel is ook af:

fullsizerender-2

Da’s gewoon een lekker tijdverdrijf voor tussendoor.

We besloten laatst om samen met (schoon)ouders naar een kerstmarkt in de buurt te gaan. Dit ondanks ietwat angst voor ….. (vul zelf maar in) met name bij mijn schoonvader van 90 die serieus van plan is om 100 te worden zonder dat hij slachtoffer wordt van een of andere aanslag. Bah. We gingen dus vol goede moed op weg naar de Weihnachtsmarkt van Aken. Niet voor het een of het ander, maar de kerstmarkten in Duitsland zijn echt mooi en gezellig. Niet persé om iets te kopen, maar alleen al voor de sfeer. Sfeer met zonder angst dus.

img_0268

img_0265

We hebben het leuk gehad, en dat gold ook voor ons hoogbejaarde gezelschap. Fijn.

En inmiddels zijn we daar waar het ook fijn is, in Oostenrijk. Het was tot gisteren nog niet geheel wit tot in het dal, de kans was even aanwezig dat het hier ook groen zou blijven tot en met de kerst. Maar het heeft vannacht gesneeuwd! Yes 🙂

De kerstboom is in ieder geval al opgetuigd. Een echte, helemaal meegenomen van thuis, maar zonder wortel dus helaas niet bestemd om volgend jaar weer te dienen als kerstboom.

img_0320
Jongste is al een paar dagen hier, hij heeft ons intussen al verwend met een heerlijke maaltijd. Nou, dat talent heeft hij niet van mij 🙂

img_0337

Oudste komt vanavond, hij krijgt nog een verlaat verjaardagscadeau, daar hebben we vast allemaal plezier van.

img_0341img_0340

img_0343

Hij zit inmiddels in een zelfde (en echt gloednieuw) vliegtuig als op bovenstaand plaatje. Zegt mij niet veel, vliegtuig is vliegtuig, maar hij vindt dat wel leuk. Bijkomend voordeel: het vliegt wat sneller. En dat scheelt als je met enorm lange benen zowat klem zit ….

Middelste komt ergens komende week. Als ZZP-er pakt hij iedere kans op werk met beide handen aan. Tuurlijk. Er moet ook brood op zijn plank komen.

Samenvattend: wij komen de kerstdagen wel door 🙂

 

18 Replies to “breisels van mij”

 1. Gezellig als al je kinderen komen. Veel plezier, geniet van elkaar, geniet van de feestdagen. Leuk dat gebrei, ik neem me steeds voor dat ook weer eens op te pakken, nog niet gelukt, maar als ik jouw breisels zie…………..

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt fijn, die dagen dat het gezin weer compleet is. Ook al is het groen wanneer het wit zou moeten zijn. Fijne dagen, Inge.🎄🎄🎄

  Like

 3. Prachtig, zo heb ik ook al het 1 en ander klaar aan haakwerk, maar helaas, kan ik dit pas na tweede kerst laten zien, whahahaha 😉

  De markt in aken, ben er nog nooit geweest n Duitsland, trekt mij ook niet, maar mocht het zich ooit voordoen wil ik het wel een keertje mee maken, zien of mijn gevoel juist is, of totaal anders is 😉

  Ik wens jou hele fijne dagen toe!

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Knappe breisels hoor, en wel apart een gebreid kussen op de bank. Wél een gemiste kans dat je geen kerstboomversiering van de breipennen liet glijden, het kán zoals je in mijn vorige logje zag;-)
  Geweldig, een wit Oostenrijk , wat wil een mens méér tijdens de Kerstdagen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Je handen hebben weer prachtige creaties gemaakt. Daar mag je gepast trots op zijn! Van een blogster kreeg ik een gebreide kerstbal cadeau. Ik vond het zó lief…
  Kerst is voorbij maar ik wens je alle goeds voor 2017. Voor jou en allen die je lief zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.