mussen

Op de blog van Rob las ik over het meer dan nobele streven om meer en meer mussen te lokken door onder andere het ophangen van huismus-kolonie-nestkasten. Nu hebben wij een grote tuin met – volgens mij – een waar paradijs voor vogels dankzij grote verscheidenheid aan planten, bloemen, veilige plekjes tussen (wilde)bramenstruiken, bomen, boompjes, hagen, brandnetels etc. Er zijn dan ook veel vogels van divers pluimage maar gek genoeg nauwelijks mussen. Maar daar gaat verandering in komen: ik heb een heuse mussenflat gekocht. En verder willen we dit of volgend jaar nog een ligusterheg planten, schijnt ook erg musvriendelijk te zijn. En wellicht komt er nog een bord: mussen welkom 🙂

22 Replies to “mussen”

 1. Als de huur niet te hoog en de verzorgingskosten niet uit de hand lopen zullen er best mussen zijn die dit pandje willen huren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop,dat ze komen. Ze kwetteren zo gezellig in de struiken. Wij hebben veel mussen in de tuin, Waar ze nestelen, weet ik niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuk idee. Jammer dat de vogels mijn balkon een beetje mijden (te veel katten in de buurt) want anders wist ik het wel..

  Like

 4. Mussen zijn gewoon eigenzinnige beestjes, we zien ze soms met ( bescheiden) zwermen en dan weer ineens een tijd helemaal niet. maar een groen tuin is natuurlijk een pré!

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.