lekker (glutenvrij)!

Ik loop graag door supermarkten in binnen- en buitenland. Gewoon kijken wat ze verkopen, altijd alert op glutenvrije spullen die ik nog niet ken. Heerlijke hobby. Vind ik dan. Ik kan me altijd verbazen over de gigantische hoeveelheid pizza’s die in de supermarkt hier in de buurt verkocht worden. Niet normaal, iets van twintig meter diepvries vol met -tig soorten! Omdat ik ze ‘dankzij’ de coeliakie niet mag eten kijk ik er alleen met een half oog naar. En toen zag ik deze, gewoon tussen zijn normale soortgenoten:


Nog nooit gezien! Meteen gekocht en inmiddels geprobeerd en goedgekeurd. Ik weet niet of ze ook al in Nederlandse supermarkten worden verkocht, in Duitsland in ieder geval wel.

Om in deze kant-en-klaar-sfeer te blijven:


Vanaf woensdag 26 oktober in de aanbieding bij de Makro, lekker en absoluut niet te duur om in voorraad te hebben.Niet dat ik zo’n fan ben van diepvriespizza, maar ja, soms is dit toch wel erg makkelijk.

Mijn ‘supermarktverzameling’ met glutenvrije producten breidt zich uit met zowat ieder bezoek aan het buitenland:

Dit was het glutenvrije schap in een grotere Rimi-supermarkt in Riga:

Met voor mij onbekende glutenvrije broodjes in de vriezer:

Het glutenvrije schap in een van de kleinere Rimi-supermarktjes in Riga:

Het schap in ‘mijn’ Edeka supermarkt in Duitsland:

En verschillende soorten glutenvrije koekjes van Coppenrath (Edeka-supermarkt in Duitsland):


Steeds meer producten dus, als je maar weet waar je moet zoeken.

18 Replies to “lekker (glutenvrij)!”

 1. In ieder geval fijn dat “dehandel” al zo inspeelt op dit dieet want dat is er meer keuze.
  Hoewel ik “alles mag eten” staat een pizza dan weer nooit op het menu.;-)

  Geliked door 1 persoon

 2. Pizza maak ik helemaal zelf, dus ook de bodem. Er zitten voor mij veel te veel stoffen in waar ik beroerd van word. Heel veel produkten die op jouw foto’s staan zal ik nooit kopen, teveel toevoegingen waar ik niet tegen kan. Voor mij geen pakjes en zakjes, zoveel mogelijk puur natuur wat ook nog eens erg gezond is.

  Like

  1. Voor mij ook geen pakjes/zakjes en liefst alles puur en/of vers. Pizzadeeg zelf maken kan wel glutenvrij maar is niet zo mijn ding. Dus vind ik zo’n diepvriespizza af en toe best kunnen. Maar niet te vaak 😉

   Like

 3. Thuis maak ik veel zelf maar wat was ik blij dat ik in een mini supermarktje in Spanje gewoon GV koekjes vond voor oudste en mij, in Italië ook trouwens terwijl ik hier dus naar de stad moet want 4 supers hier maar GV vak is niet meer dan een plankje met juist dat wat ik dan weer niet koop. Ik ga deze pizza ff melden bij oudste, zij eet wel kaas … ik niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik sluit me aan bij Haba, alles zelf maken en zonder geur en smaakstoffen. Vooral voor de smaakversterkers ben ik allergisch (glutaminaten). Maar het is fijn dat je wel producten kunt kopen waar die stoffen niet in zitten.

  Like

  1. Die glutaminaten zijn bij mij ook de boosdoeners, Sjoerd. Plus nog een lactoseintolerantoe. Gelukkig is er op dat gebied steeds meer in het koelvak te vinden, zoals lactosevrije melk en yoghurt.

   Like

 5. Morgen ga ik op ‘sjoep’ en dan ga ik op zoek naar die Oetker pizza… Kind had mij daar laatst al op geattendeerd en als het goed is liggen ze in Nederland vanaf deze week in de schappen…

  Like

 6. Ik begin me steeds meer op te winden over het feit dat er óveral suiker in zit. Echt schandalig. Daar zou echt iets aan gedaan moeten worden maar ja, we worden geregeerd door Unilever en dan houdt ’t op…😭😭

  Like

 7. Het aanbod wordt steeds uitgebreider en dat is een zegen als je glutenintolerant bent. De Action verkoopt ook steeds meer “gezonde” producten. Ik ben er blij mee omdat ik de suiker in de ban heb gedaan. Niet te geloven dat dat óveral in zit. Het is nog een hele klus om schoon te kunnen eten.
  Lieve groet

  Like

Reacties zijn gesloten.