Daar waar ik ook graag ben

Vorige week was ik weer eens waar ik naast thuis ook heel graag ben, in Oostenrijk. Wij hebben daar sinds jaar en dag een plek waar we fijn tot rust kunnen komen. Voor mij als gezinsmanager zonder gezin om te managen niet echt nodig, maar voor mijn man des te meer. Niet geheel onbelangrijk: geen uilen hier, alleen zowat ieder uur een langsrijdende trein. Maar dat is blijkbaar geen irritant geluid want ik slaap er fijn doorheen.

Onderweg er naar toe een tussenstop gemaakt in München voor onder andere een glutenvrije lunch bij Dean & David

Wat wij in Oostenrijk graag doen is wandelen, en deze meimaand was dat zelfs mogelijk in of nabij de sneeuw! Helaas maar een enkele keer want ook in Oostenrijk – daar waar wij waren althans – viel dagenlang de regen als bakken uit de hemel.


Het is er zó mooi! En hier nog niets van regen …


Natuurlijk had ik ook oog voor wat groeit en bloeit:

Klein beetje urban photography 🙃

Mijn glutenvrije voorraad brood flink aangevuld daar in Oostenrijk.


Het glutenvrije brood koop ik bij de Merkur supermarkt en bak het dan vervolgens zelf af.Dit kan ook – kruisbesmettingvrij want ook tijdens het bakken verpakt in speciale folie – in de winkel, maar dan moet je 40 minuten wachten, en daar heb ik nooit veel zin in. Ze verkopen er sinds kort ook tarwe-, rogge- en speltvrij brood dat volgens de verkoopster niet geschikt is voor mensen met coeliakie maar wel voor al degenen die vrijwillig glutenvrij willen eten. Zag er hartstikke smakelijk uit: brood en broodjes met havermeel bijvoorbeeld. Het lag helaas ‘open en bloot’ in mandjes tussen het normale brood, te veel kans op kruisbesmetting. Anders zou ik het wel willen proberen. In de folder staat namelijk ‘niet geschikt voor mensen met coeliakie omdat de producten sporen van gluten kunnen bevatten’. En dat is normaliter geen reden om iets te laten staan. Weizenfrei is de site, voor degenen die kijkje willen nemen.

Mijn inwendige mens mag anders absoluut niet klagen: lekkere en (natuurlijk!) glutenvrije Kaisersmarrn. Ja, ik ken mijn adresjes …

Kortom: het was weer een fijne week.

22 Replies to “Daar waar ik ook graag ben”

 1. Oh, wat mooi daar bij jou, Inge, ik kan me voorstellen dat je daar graag bent. En wat ontzettend fijn dat je daar glutenvrij brood kan kopen wat je zelf af kunt bakken. Ook hier in mijn Franse supermarkt steeds meer glutenvrije artikelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig, die natuurfoto’s! Ik hoop dat deze week gedaan heeft waarvoor hij bedoeld is, “bijtanken”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Vroeger zijn we jarenlang naar Oostenrijk geweest ik raakte er maar niet uitgekeken de natuur is er zo mooi
  Jammer genoeg komt het er nu niet meer van

  Like

 4. Zo, je hebt je inwendige batterijen weer een beetje kunnen opladen. Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest. Het ziet er prachtig uit!

  Like

 5. Oostenrijk is een heerlijk land! De laatste week van juli zitten wij er ook weer even. Manlief moet op cursus daar… echt hééééél vervelend! *schater*

  Like

 6. Wat is die Gentiaan toch mooi niet? Ook nog Edelweiss gespot? hahaha Ik wel toen ik er was toen in 1982 maar dat was een soort van Flora tuin.. of heet dat nu Fauna… 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.