oranje boven

Gewoon een stilleventje bij de keukendeur. Het tafeltje (een stoer, robuust en loeizwaar ding) stond in mijn ouderlijk huis. Doet het hier goed, zo onder het afdak, maar binnen heb ik er geen plek voor.

Buiten ga ik dit jaar voor oranje:

Deze pot werd ooit door de grootouders van mijn man als zuurkoolvat gebruikt, en doet nu al zo’n vijfentwintig jaar dienst als plantenpot in onze tuin. Combinatie van oud en nieuw, daar hou ik van. 

Deze potjes lijken oud, maar zijn gewoon nieuw.

De winterviooltjes bloeien nog zó uitbundig, ze mogen voorlopig nog even blijven staan.

Oranje was al sinds jaar en dag mijn lievelingskleur in huis 


Zelfs mijn oordopjes hebben toevallig die kleur 


Jammer dat er geen oranje voetbaltenues te zien zullen zijn in Frankrijk deze zomer ….

15 gedachtes over “oranje boven

 1. Nadat ik 35 jaar geleden een paar jaar een knaloranje muur had, had ik er zo genoeg van dat er geen oranje meer in huis kwam. Tot vorig jaar, toen vond ik het ineens weer leuk. Maar nooit meer zo’n muur!

  Like

 2. Mooi hoe iets een tweede leven krijgt
  Ik ben dan wel van België maar oranje mocht er van mij wel bij zijn op het EK
  Straks naar de Giro kijken en ik hoop echt dat jullie terug de roze trui hebben want ik het hem zo.
  Vond het zo erg die val in de sneeuw

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb helemaal niets in oranje realiseer ik me nu, niet in de tuin en niet in huis. We zijn toch met zijn allen voor de rode duivels, Inge?

  Like

 4. Kakel

  Ik vind het eigenlijk wel lekker rustig dat Oranje niet voetbalt. Al die voor- tussen- en nabeschouwingen Zo, die winterviolen! Dat zijn lange blijvers. Prachtige kleur.
  Fijne zondag en lieve groet

  Liked by 1 persoon

 5. Neeltje

  Wij hadden zelfs een oranje gasfornuis weten te vinden in de jaren 70! Helemaal de blits in die tijd! Het ding heeft het het 24 jaar gedaan, toen begon de oven dusdanig ernstig te ploffen dat we het gevaarlijk begonnen te vinden.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.