Zinneke

Onze middelste woont in Brussel. Op kot, want hij is er student. Luxe kot, want het ligt op een van de mooiste plekjes van de stad, in het centrum. Ik kom er graag, het is een mooie stad. Toch was ik er niet meer geweest sinds de aanslagen. Niet daardoor maar het kwam er niet van de afgelopen tijd. Gisteren wel. Het was een prachtige dag, ergens jammer om met zulk weer in een stad te zijn. Maar ook wel leuk want we zagen de Zinneke Parade.


Dit vond ik op internet:

Zinneke is de naam die de Brusselaars aan de kleine Zenne gaven, de rivier die rond de stad stroomde en haar zo beschermde tegen overstromingen. Maar in het Brussels is een zinneke ook een straathond … en die werden indertijd wel eens in de Zenne gegooid. En zo komen we bij ons Zinneke: iemand van ongedefinieerde afkomst als symbool van het kosmopolitische en multiculturele Brussel.

Een stukje bovengrondse Zenne heb ik gisteren voor het eerst gezien. En gelijk vergeten er een foto van te maken …..

De Zinneke parade bestaat uit acteurs, dansers, muzikanten en tal van amateurs. De Zinneke Parade wil vooral het symbool zijn van de culturele diversiteit en het kosmopolitisme van Brussel.ย 
Het was een kleurrijke en vrolijke boel. Met een hoop bescherming op de achtergrond …


17 Replies to “Zinneke”

 1. Brussel heeft zeker zeer mooie hoekjes en kantjes, maar het een mooie stad noemen (op zijn geheel), dat komt echt nooit in me op. Ik woon nu 17 jaar op een boogscheut er van, en ik ga er nog altijd niet echt graag. De stad zegt me niets.

  Like

 2. Informatief en mooie foto’s! Ben ooit weleens in Brussel geweest maar kan me er nog weinig van herinneren.

  Like

 3. Brussel is een mooie oude stad, ik ben blij dat ik op jouw foto’s kon constateren dat er nog steeds onderdelen van de striproute intact zijn.

  Like

 4. Het is lang geleden dat wij in Brussel geweest zijn maar ik vind het een prachtige stad. Vooral de oude huizen en panden zijn een lust voor het oog. Ik had er afgelopen weekend best bij willen zijn.
  Warme groet.

  Like

Reacties zijn gesloten.