mammografie, signeersessie en jam

Ik ben altijd weer blij als de uitslag van de mammografie goed is. Gelukkig. Garantie tot aan de deur, dat weet ik, maar toch. Vandaag ben ik dus blij 🙂

Ik heb iets van een hypochonder in me: zo gauw ik iets voel, denk ik dat ik iets onder de leden heb. Als ik iets over ’n aandoening lees, voel ik het gelijk jeuken, steken of prikken. Zo loop ik al een hele tijd rond met een ruis in mijn oren. Tuurlijk zoek ik op wat dat kan zijn: volgens mij niets anders dan tinnitus. Mijn dokter wil er niet zo een-twee-drie aan, hij kent me langer dan vandaag, dus eerst maar eens ergens een gehoortest laten doen, kijken of mijn gehoor onderhevig is aan slijtage. Hmm, ik geloof dat niet zo. Ik hoor vrij goed, ik kan een speld horen vallen op 100 meter afstand, bij wijze van spreken dan. Wordt vervolgd.

Mijn tuin is – als je niet al te zeer let op onkruid – een plaatje: alles groeit en bloeit alsof het een lieve lust is. Zeker met die hoge temperaturen van de afgelopen tijd, heerlijk! De blauwe regen is dit jaar echt geweldig. En de bijen vinden dat ook. Het is een gezoem van jewelste. Net als die ruis in mijn oren maar dan vele malen mooier …

Ik wist trouwens niet (meer) dat ik ook een witte regen heb, die gaat dit jaar voor het eerst bloeien!


Vorige week was de signeersessie van het schrijversechtpaar Nicci French bij mijn favoriete boekhandel. Van half vier tot half vijf. Ik moest vanalles, maar eerst moest ik even naar mijn vader voor een wandelingetje door het park.  Die arme man zit anders ook maar de hele dag binnen ….. En daarna snel, snel de stad in …… Stress dus …. en da’s niks voor mij. Maar ik was op net op tijd. De laatste, dat wel. Maar op tijd. Er was helaas geen tijd voor vragen, maar wel voor foto’s (ja, ik heb er ook een waar ik zelf ook op sta) en ‘small talk’. Leuke mensen, echt!

Ik had ‘het geheugenspel’ meegenomen om te laten signeren, is ook gebeurd, maar voelde me ook een beetje verplicht om hun laatste boek aan te schaffen. Hm, ben geen fan van de hoofdpersoon Frieda Klein, maar hoorde dat zelfs Nicci French haar niet graag in het echt zou ontmoeten. Haha.

(voor de enkeling die het niet weet: Nicci French staat synoniem voor het echtpaar Nicci Gerard en Sean French)


Ik begon laatst aan mijn allerlaatste pot zelfgemaakte jam van vorige zomer. Hoog tijd voor nieuwe aanmaak dus. Maar nog geen aanbod van verse rode bessen in mijn tuin of goedkoop fruit bij mijn groenteboer … Gelukkig wel nog een voorraadje in de vriezer: kersen, blauwe bessen, cranberry’s en rode bessen. Dat heb ik aangevuld tot anderhalve kilo fruit met nog een handjevol aardbeien uit de koelkast. Bij Marthy had ik ooit leuke etiketten gezien en uitgeprint. Ik heb even moeten zoeken op haar site maar heb ze weer gevonden.

Slordig, foei:


Dit is beter,


en hier moeten ze op. Vijfeneenhalve pot jam, niet slecht. Ik kom er vast mee uit tot de bessenoogst.

Boompje belooft in ieder geval veel goeds. Het gazon grasveld beduidend minder. We hebben zoveel onkruid en mos eruit gehaald met verticuteren dat het nu meer op een trapveldje van de plaatselijke voetbalclub lijkt. ‘Komt goed’, zegt mijn man. Het zal mij benieuwen …..

13 Replies to “mammografie, signeersessie en jam”

 1. Net als jij hoop ik dat het goed komt met ons Franse grasveld, het is een drama. Ingezaaid voor we naar Nederland gingen en het heeft daar geregend. Fingers crossed! Je blauwe regen is in ieder geval prachtig, dat maakt veel goed. Hier in Stolwijk heb ik deze week een pot jam moeten kopen, in Frankrijk staan er nog een stuk of drie. Maar de aardbeien zijn veel belovend, dus ik hoop gauw aardbeien jam te kunnen maken. Leuk je etiketten, ik ben er nog steeds laaiend enthousiast over. Plak ze er gewoon met zo’n Pritt stift op en als de pot leeg is spoel ik dat etiket er met een beetje warm water zo af.

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een goed gevuld blog. Fijn, een goede uitslag van het bevolkingsonderzoek, prachtig zoals je tuin er uitziet echt een plaatje. En dat gras? Geloof je man maar, dat komt goed.

  Like

 3. Fijne uitslag!
  En dat plekje onder die blauwe regen is prachtig. DAar moet het goed toeven zijn.

  Ik ben ook geen fan van Frieda, al heb ik wel alle zes de delen tot nu toe gelezen.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik zie zo op tegen de mammografie , brrr. Maar fijn dat bij jou alles goed was. Ik heb trouwens ook zo”n brom in mijn oren gehad maar bij kwam het door te veel aan cola light 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.