Laten we het eens hebben over

wat me blij maakte de afgelopen week. Zo ging ik voor de allereerste keer naar de jaarlijkse Coeliakiedag in Vianen. De lezingen die ik volgde waren interessant en leerzaam. Zo wist ik wel dat je als voorwaarde om überhaupt coeliakie te kunnen krijgen een of twee bepaalde genen moest hebben (HLDQ2 en/of HLDQ8). Die heb je al vanaf je geboorte, gratis en voor niks. Heb je die niet, krijg je nooit coeliakie. Punt. Zo wist ik ook dat niet iedereen met dat gen of die genen coeliakie krijgt. En nu weet ook ik dat het gewoon pech is als je op een gegeven moment coeliakie ontwikkelt – terwijl je dus dat gen of die genen hebt – omdat iets in je lichaam getriggerd wordt om het afweersysteem in werking te doen treden tegen gezonde eiwitten als gluten.

Enfin, ik werd op die dag blij van de aangeboden glutenvrije lunch. Alles, werkelijk alles wat je van het buffet kon nemen was glutenvrij. Niks vragen, niks twijfelen, gewoon pakken en eten. Zelden zo’n grote groep mensen zien genieten 🙂

Blij werd ik ook van ontmoetingen met medebloggers. Zo herkende ik bijvoorbeeld Gerda van de blog glutenvrijhoorterbij en had ik een leuk gesprek met Mirjam van de blog ikbenglutenvrij.nl

Fijn vond ik het dat ik de rit naar Vianen kon maken in mijn nieuwe (knal)rode auto. ’t Is een rit van twee keer anderhalf uur die ik met mijn oude auto niet meer had aangedurfd. Hij/zij was ‘op’ met heel wat kilometers op de teller.

Blij ben ik ook dat het gat in de afrastering eindelijk weer is gedicht. Hopelijk voor langere tijd …. Misschien wel voor altijd? Ik heb er een walletje van flinke stammetjes voorgelegd. Zou dat helpen?

Binnenkort bezoekt het schrijversechtpaar Nicci French mijn favoriete boekhandel. En dan hoop ik dat ik een handtekening en/of een foto kan scoren. Om weer een beetje op de hoogte te zijn van de inhoud van hun boeken (oh, erg hè, ik vergeet zó veel …) ben ik weer eens begonnen met het lezen van ‘Het geheugenspel’. ’t Lezen ervan is weer spannend en verslavend! Kan ik echt blij van worden!

Blij werd ik ook van een mooie aankoop:

Ik ging altijd al op stap met een tas, tasjes of zakken, maar een tas in deze kleurstelling had ik nog niet. Tja, af en toe mag je jezelf kietelen, toch, haha.

18 Replies to “Laten we het eens hebben over”

 1. Blij! Wat voor auto is het? Heerlijk, dat nieuwe gevoel. En vast ook heerlijk om gewoon zonder nadenken alles te kunnen pakken van het lunchbuffet…

  Like

 2. Hoe fijn dat je gewoon kan kiezen wat er (allemaal) op je bord mee gaat naar de tafel. Ik vind tarwe- en suikervrij samen al een ingewikkelde combi (behalve thuis want daar is alles op aangepast) maar glutenvrij en dan ook nog rekening houdend met kruisbesmetting etc. is absoluut lastiger!

  Like

 3. Ik vond het ook erg leuk om jou in het echt te ontmoeten en te spreken. Fijn dat je zo’n leuke dag hebt gehad.
  Dat van het immuunsysteem wist ik ook niet. Terwijl ik toch dacht dat ik het belangrijkste over coeliakie wel wist. En zo leren we elke dag weer. Leuk!

  Liked by 1 persoon

 4. Dat ziet er ook lekker uit. Mooi dat je eens onder gelijkgestemde mensen bent. Lijkt me een hele opluchting.

  Like

 5. Er wordt altijd een hoop beweerd met gluten, maar er zijn er maar weinig die weten hoe het echt zit. Gelukkig kon je daar rustig van alles eten. Leuk met een nieuwe auto… goed bezig hoor.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 6. Zelf ben ik niet zo van de tassen, maar er zitten echt hele mooie en leuke bij, deze valt onder speels voor mij, ontzettend leuk! Overigens zou ik er nu eentje kunnen haken zo onderhand, hahaha nieuwe trend voor haaksters… tassen haken 😉

  X

  Like

   1. Ja, die trend is al een tijdje bezig, die ah tassen van linnen, ik heb er eentje, is echt ideaal! Voor mij ook ene perfect maatje voor op de fiets, past precies in de fietstas, is de juiste lengte voor mijn schouder, hahaha

    Liked by 1 persoon

 7. Lijkt me erg lastig als je zo op je voeding moet letten en wat fijn als er dan een tafel vol lekkers staat zonder dat je je af moet vragen of je het wel mag hebben.De tas is leuk, heb zelf ook een leuke handmade shopper gekocht op een braderie, foto komt nog wel 🙂
  Gefeliciteerd met je nieuwe knalrode auto, top kleur! Over Nicci French hebben we het al even gehad op mijn blog…het Geheugenspel is een van de boeken die ik -denk ik- nog niet heb gelezen.Doe ze de groeten van mij :-))
  Tot scgru

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.