vier keer is scheepsrecht :-( en één tag

Van de beloofde hoge temperatuur (‘tot wel 21 graden!’) is weinig te merken

Maar het voorjaar hangt wel degelijk in de lucht: heerlijk! Ik ben al een hele ochtend bezig geweest met knippen, schoffelen, onkruid wieden en nog is er heel veel te doen. Valt niet mee na een winter zonder al te veel activiteit in de tuin. Helaas is nu ook weer de tijd voor de onverlaten aangebroken die menen dat ze aan andermans spullen mogen komen ….

Voor de vierde keer is de afrastering opengeknipt, maar ‘gelukkig’ is er niets weg. Wellicht gestoord door iets, misschien alleen voorbereidend werk gedaan? *zucht*

Ik kreeg – alweer een tijdje geleden ….. bijna vergeten …… – een tag van Kimberly van de blog https://mydearestmadness.wordpress.com waarvoor dank 🙂 Ik geef ‘m niet door, degene die het leuk vindt mag ‘m overnemen en eventueel doorsturen.

1. Hoe kun je het voor jezelf simpeler maken? Door me niet meer druk te maken over dingen die ik nog moet doen. Ik ben van nature een stresskip, en dit in combinatie met een lijf dat niet altijd de energie heeft om alles NU en ONMIDDELLIJK te doen …..

2. In hoeveel wereldsteden ben je geweest? Volgens WIKI is ‘een wereldstad een stad die een directe en wezenlijke invloed op de wereldpolitiek heeft door sociaal-economische, culturele en/of politieke middelen’ Ik was ooit in Amsterdam, London, Parijs, Berlijn, New York en Brussel, maar ook in topsteden als München, Riga, Barcelona en Toronto.
3. Wat houdt vriendschap in voor jou? Hart kunnen luchten, vertrouwen, dingen delen.
4. Welke gekke eetgewoonte heb je? Heb ik – geloof ik – niet. Ben erg gesteld op (zelf) netjes eten, altijd met mes en vork.
5. Wat is je favoriete taartje? Ben geen zoetekauw, ook niet toen ik nog gewoon glutenvol mocht eten. Alhoewel, abrikozenvlaai van de warme bakker was wel erg lekker.
6. Heb je liever meer tijd of meer geld? Ik heb gelukkig aan beiden geen gebrek.
7. Welke historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien? Goh, er is zoveel gebeurd in de loop der eeuwen, ik zou niet weten waar ik zelf bij had willen zijn.
8. Ben jij onvergetelijk? Denk het niet.
9. Wat is je favoriete vervoersmiddel? De auto. Ik woon in een klein dorpje zonder voorzieningen, dan is een auto toch wel onmisbaar. Ik fiets ook wel, maar alleen bij mooi weer en als ik niet te moe ben. Onze straat ligt in een helling. Als ik vertrek of als ik thuis kom moet ik altijd het bergje op. En aangezien ik nog een ouderwetse oude fiets heb is dat niet altijd fijn.
10. Wat was het keerpunt in je leven? Toen ik voor het eerst moeder werd.

11 Replies to “vier keer is scheepsrecht :-( en één tag”

 1. Het klinkt onlogisch, want zeker in Frankrijk hebben wij de auto echt nodig, maar mijn favoriete vervoermiddel is toch wel mijn onderstel, mijn beide benen. Met wandelen zie je veel, je kan lekker praten met elkaar, ik kan makkelijk stoppen om foto’s te maken, het is goed voor mijn lijf en zo kan ik nog wel even door gaan.

  Liked by 1 persoon

 2. Balen, he, van die temperatuur! Op zich niks mis met het weer, maar had zúlke hoge verwachtingen!

  Leuk om je antwoorden te lezen. Wie weet ga ik ‘m wel overnemen, die tag.

  Like

 3. Dat hek, dat zou ik toch ook niet prettig vinden. Leuke tag verder. Deze kende ik nog niet. De temperatuur vond ik nog niet zo erg.. ik moest vandaag toch werken.

  Love As always
  Di Mario

  Like

 4. Ik kan me voorstellen dat een opengeknipte heg bijzonder angstaanjagend is. Ik zou me zorgen maken.

  Like

 5. Welke gebeurtenis zou je mee willen maken, de komst van de eerste auto? Want ooit waren er geen auto’s en bestonden die dorpjes met nul voorzieningen ook al, hahahahaha

  Ja, daar denk ik weleens over na, hoe verwend deze wereld is met een auto, als je al een rijbewijs hebt, wat je bij de komst van de eerste auto niet nodig had zelfs! 😉

  Dan nog een vraagje, hoe heet deze tag?

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.