sokken en zo

Vervelen staat niet in mijn woordenboek, ik ben eigenlijk altijd wel bezig met iets. Meestal iets nuttigs, (héél) vaak iets leuks. Oh, en ook heel vaak met NumFeud en consorten. Lezen en breien en in de tuin werken zijn nuttig èn leuk. Voor wat betreft breien waag ik me maar hoogst zelden aan kleding. Beter gezegd: kleding breien is niet echt mijn ding, het wil niet echt ‘zitten’, ik heb gewoonweg te weinig geduld om onderdelen samen te voegen tot een geheel. Zo heb ik laatst voor mezelf een vestje gebreid. Het resultaat valt uiteindelijk best wel mee, maar wat kostte het me moeite om alles netjes af te werken. En als ik het aan heb ben ik constant aan het sjorren. Hmm, gevalletje een keer en nooit meer. Wat ik wel graag brei zijn sokken. Van babysokjes (voor – aanstaande – baby van neef en zijn vriendin) tot en met herensokken in maat 46 en alles daar tussenin. Gewoon een tic van mij denk ik maar. Het gepuzzel vind ik leuk, het resultaat is prima, ze zitten lekker, gaan heel lang mee en blijven ook nog eens mooi. Zo heb ik sinds gisteravond de helft van een paar dikke sokken cq huisslof voor mijn middelste klaar. Dat had nog een vervelend staartje: ik stond op om iets te pakken, plofte vervolgens weer terug in de bank en ging toen op een (korte) breipen zitten. Auw. Ik heb nu een gaatje in mijn linkerbil …


17 Replies to “sokken en zo”

 1. Erg dat je op de breipen bent gaan zitten!
  Je hebt het voor elkaar: door jou ben ik ook begonnen met sokken breien 🙂 Een heerlijk karweitje.
  Lieve groet

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben zelf ook weer van plan mijn oude hobby van breien weer op te pikken. Deze winter nog! Vond het vroeger altijd erg leuk om te doen.

  Like

  1. Breiende mannen: top! Mijn vader (86) heeft vroeger breien geleerd van zijn moeder en tante. Als ik bij hem zit te breien vindt hij dat nog altijd geweldig (hij heeft Alzheimer —> herkenning?)

   Like

 3. Mooie sokken! En een herkenbaar verhaal. Die sokkennaalden prikken mij ook altijd. 😉 En ik brei ook nauwelijks andere kleding, want het is het dan nét niet.
  Maar ik ga het toch weer proberen, want ik heb toch gister garen gekocht voor een vestje dat ik wel heel erg mooi vond. En je breit hem in 1 stuk, dus geen gedoe met in elkaar zetten, want daar heb ik ook zo’n hekel aan. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.