#wijbloggenglutenvrij: Wat zit er in mijn vriezer?

Een tijdje geleden alweer leek het me leuk om mee te doen met #wijbloggenglutenvrij. Op de 15e van iedere maand is het tijd voor een gezamelijk bloggersinitiatief van een aantal (steeds meer!) bloggers die zelf coeliakie hebben of er (in)direct mee te maken hebben. En toen was het opeens 15 augustus, de dag dat deze post online ‘moest’ en had ik nog niks op papier …… en ben ik ook nog eens niet thuis maar een week in Oostenrijk. Enfin, roeien dus met de riemen die ik heb. Toepasselijk, want na heel veel dagen behoorlijke hitte regent het vandaag 🙂

Toen bij mij coeliakie werd geconstateerd, bijna acht jaar geleden, begon ook mijn hamsterwoede. Een hele keukenlade werd mijn la (er stond nog net niet op: “afblijven”, maar dat was ook helemaal niet nodig want de meeste glutenvrije spullen als koekjes en brood waren/zijn niet aantrekkelijk of lekker 🙂 ) vol koekjes, pasta etcetera, het bovenste vak van de koelkast werd stilzwijgend ingenomen door mijn jam, boter, kaas en boterhamvlees (duidelijk gemarkeerd door: GV INGE alsof het een vloek betrof ….. en ook de vriezer zat al snel vol met glutenvrij brood.  En over het laatste gaat het: wat zit er in mijn vriezer?

Die van thuis, die kan ik me nu even niet voor de geest halen. Kwestie ‘vakantie-modus’. Dus ik heb het hier over de kleine vriezer in het vakantie-appartement in het Salzburger Land in Oostenrijk. Doordat overal en steeds meer glutenvrije producten te krijgen zijn is het niet meer heel erg noodzakelijk om op vakantie enorme hoeveelheden glutenvrij (brood) mee van thuis te sjouwen. Ik heb van thuis 2 Yam broden meegenomen, 1 ligt er nog in de vriezer. Verder is bij de Merkur supermarkten (Oostenrijkse keten) vers (af)gebakken glutenvrij brood te koop. Dit is brood met glutenvrij gemaakt tarwezetmeel. Ik verdraag het goed – gelukkig maar want het is echt heel erg lekker! – maar  wissel het toch af met Yam brood. Er zitten momenteel 2 van deze Merkur broden in mijn vriezertje, de variant met zonnebloempitten (ze hebben ook nog witbrood, brood met anijspitjes, donker- en meerzaden brood in het assortiment).  Verder nog een paar cornetto’s en een pizza van Schär. That’s all folks ….

#wijbloggenglutenvrij

Wil je weten wat de andere bloggers in hun vriezer hebben liggen? Klik op de links en lees:

ikbenglutenvrij.nl                                                                                                                Stories of a Coeliac                                                                                                                  Glutenvrij hoort erbij                                                                                                              De glutenvrije man                                                                                                                  Miss Glutenvrij                                                                                                                        Laurien is                                                                                                                                  Emily glutenvrije kleuter                                                                                                      Glutenvrij reizen                                                                                                                      Home of Comfort                                                                                                                    Pinkpequena                                                                                                                            More than soup                                                                                                                        Mijnserendipity                                                                                                                        Altijd glutenvrij                                                                                                                        Glutenvrije mama                                                                                                        Creatief glutenvrij

16 Replies to “#wijbloggenglutenvrij: Wat zit er in mijn vriezer?”

 1. Haha, die vloek! Maar het is het wel een beetje, soms, misschien. Fijn dat het goed met je gaat en dat er zoveel te krijgen is. Maar je zou toch liever ‘gewoon’ mee-eten?!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik kan we zeggen, ik kan alles eten, maar eigenlijk is dat ook niet zo, want natuurlijk moet ik wel op de lijn denken. En daarom is sommige dingen wel goed om op te letten en wat minder te eten of juist te vermijden.

  Love As always
  Di Mario

  Like

 3. Ik heb ongeveer 3 maanden glutenvrij gegeten en ik zeg het eerlijk: het viel niet mee. Vooral het brood was niet te eten. Het viel van droogte uit elkaar. Ik was al gestopt met het eten van suiker, dus ik kon alleen koekjes eten als ik ze zelf bakte. Ik ben heel blij voor je dat het assortiment voor glutenvrije producten steeds meer wordt uitgebreid.
  Nog een fijne vakantie!

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.