Er zijn van die dagen

dat ik energie heb voor tien. Dat ik een hele waslijst van dingen afwerk waar ik normaal gesproken dagen zo niet weken over doe. 

Het begon vanmorgen. Op een normale doordeweekse dag, als mijn man moet werken, sta ik rond kwart voor acht op. Ik ben net op tijd beneden om hem een kus te geven voordat hij gaat werken. Vroeger beneden komen om gezellig samen te ontbijten of de dag al vast door te nemen wordt niet gewaardeerd: hij wil rustig zijn krant lezen, geklets van mij wordt zo ’s morgens vroeg is niet leuk 🙂 Vandaar dat ik dus meestal eieren voor mijn geld kies en nog even boven blijf. Vandaag dus niet. Ruim voor half acht was ik al beneden, met het te wassen beddengoed al In mijn armen. Ik heb wel mijn mond gehouden, dat wel 🙂 Was gewassen en buiten te drogen gehangen. 

Daarna richting onbewoonde huis van mijn vader. Voor de derde dag op rij heb ik er veelal waardeloze spullen uit gehaald. En – laat mijn man dit maar niet lezen – de voortuin redelijk onkruidvrij geschoffeld. 

Mijn plan om vervolgens op bezoek te gaan bij mijn vader in het verpleeghuis waar hij woont heb ik eventjes uitgesteld. De lucht begon te betrekken en aangezien mijn beddenwas nog buiten hing leek het me verstandiger om naar huis te rijden en de was  maar naar binnen te halen. Hm, en toen was de buurman zijn gazon aan het maaien. Dat zou voor mij ook geen verkeerd iets zijn om te doen nu het nog droog was. Dus zo geschied. Aangezien onze tuin niet het formaat postzegel heeft was ik bijna een uurtje bezig. En nog niet moe. 

Vanmiddag wel naar mijn vader, daarna nog boodschappen gedaan. Nu even rustig op de bank met kopje koffie binnen handbereik. Zo’n dagen dat ik als bezige bij rondren zijn zeldzaam, die koester ik. Ik weet niet waar ik de energie vandaan heb, maar lekker was het wel. En morgen? Geen idee, wellicht ben ik dan weer net zo moe en energieloos als altijd …….

7 Replies to “Er zijn van die dagen”

  1. Gewoon nemen zoals het komt. Heb je energie en zin, dan is er genoeg te doen begrijp ik!

    Like

  2. Als ik vroeger zo,n dag had zei ik tegen mijn omgeving dat ik last had van een vlaag! Gaat vaak snel voorbij en je moet er direct van profiteren. Jammer voor je dat je niet zo vaak een vlaag hebt en je krachten zorgvuldig moet doseren.

    Liked by 1 persoon

  3. Ik denk dat ik drie dagen zou moeten bijkomen van zo’n dag! Maar fijn dat het weer gedaan is!

    Like

Reacties zijn gesloten.