Nog heel even zeuren

Ik wil nog heel even terugkomen op mijn vorige bericht. Aanvankelijk was ik erg teleurgesteld over de inhoud van de uitzending van “keuringsdienst van waarde” over gluten. Maar nu zie ik het in een ander perspectief. Het zwaartepunt lag helemaal niet bij coeliakie of glutenintolerantie maar bij de HYPE die te maken heeft met gluten. En die is belachelijk/zwaar overtrokken/idioot (streep maar door wat niet van toepassing is) maar coeliaken profiteren er dus wel van, van die hype: ik kan nu gewoon iedere dag mijn (peperdure) verse brood halen bij de supermarkt, ik hoef niet meer na te denken over wat/waar/wanneer als ik in een willekeurige stad ben want er is altijd wel een plek waar ik iets kan scoren op glutenvrij gebied.  Ik hoef niet meer te bakken, en bang te zijn dat het weer eens mislukt …… En dat was echt wel anders toen ik met dit dieet begon. Ik liep dubbel zolang door de supermarkt om de ingrediënten voor de maaltijden bijelkaar te krijgen. Ik bakte trouw iedere week bakstenen die voor brood moesten doorgaan. Ik nam tassen vol met eten mee als we een dagje weg gingen. Gelukkig gingen we in die tijd op vakantie met de caravan, daarin was genoeg plek voor vacuüm verpakt brood voor drie weken …. 

Mijn lievelingsbrood van dit moment is Yam, en kost  € 4,25 per 600 gram. Maar dat terzijde. Vrolijk Pasen!

Ps het lukt me niet om mijn oude gravatar te gebruiken, om links naar YouTube filmpjes te plaatsen. Dan maar zo: Glutenfree: the truth behind the trend

5 Replies to “Nog heel even zeuren”

  1. Hee, dank voor je mailtje! Heb je meteen bij m’n andere te lezen blogjes gezet, dus ik zal regelmatig komen neuzen (en reageren)
    Wordpress bevalt mij ook beter dan blogger en heb nooit spijt van m’n overstap en nieuwe blog gehad.

    Like

Reacties zijn gesloten.